INŠTITUT SOFIJIN IZVIR MARIBOR
ZASEBNI WALDORFSKI VRTEC STUDENČEK

Nadomestna lokacija enote Valvasorjeva
novica August 25, 2019

DSC_7605

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je naš vrtec na Valvasorjevi 94, na zadnji junijski vikend, prizadel požar. Zaradi dima in vode je nastala velika materialna škoda, bivanje v tem objektu do obnove ne bo možno.

Waldorfska šola Maribor nam je širokosrčno priskočila na pomoč in ponudila, da naši otroci začasno gostujejo v njihovih prostorih, kjer smo pripravili in preuredili prostore za bivanje vrtčevskih otrok. V prostore pogorelega vrtca se namreč ne bomo mogli vrniti še več mesecev.

Otroci bodo tako do obnove vrtca bivali v začasnih prostorih Waldorfske šole Maribor (čez cesto vrtca – Valvasorjeva 75, v pritličju šole). Trenutno se zaključujejo preureditvena dela na šoli za potrebe vrtca in s ponedeljkom 19.8.2019 pedagoško delo že poteka nemoteno.

Vrtčevski otroci bivajo na skupno 263,25 m2 notranjih površin, kar je skoraj enako kot prej v vrtcu. Koristimo tudi dvoje ograjenih igrišč (igrišče A = 176 m2 in igrišče B = 207 m2). Oboje igrišč ima direktni dohod iz prostorov vrtca in je fizično ločeno od igrišč za šolske otroke. Sistem dela po skupinah in gnezdih ostaja nespremenjen.

Hvala vam za razumevanje.

Kolektiv Waldorfskega vrtca Studenček

DSC_7634

DSC_7609

DSC_7626

DSC_7629

 

Priloge