INŠTITUT SOFIJIN IZVIR MARIBOR
ZASEBNI WALDORFSKI VRTEC STUDENČEK

Stališča Waldorfskega vrtca Studenček Maribor do predloga Novele Zakona o vrtcih
novica June 6, 2019

IMG_20190606_223346

Spoštovani starši in podporniki Waldorfskega vrtca Studenček,

v zvezi z zadnje dni zelo aktualno tematiko objavljenega predloga novele Zakona o vrtcih s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vas seznanjamo z našimi pripombami na predlagane spremembe zakona. Predstavljamo stališča strokovnih delavcev našega vrtca in hkrati tudi Združenja zasebnih vrtcev Slovenije. Stališča, predloge in stiske staršev bomo prav tako pod to objavo objavili v teh dneh.

Vabljeni k branju. Dokumenti so javne narave, zato vas prosimo za deljenje z namenom širjenja zavedanja o razsežnostih problematike na področju ureditve in (so)financiranja predšolske vzgoje. Zelo je dobrodošlo, da z dokumenti seznanite vaš širši krog znancev, družino, prijatelje, strokovne kroge, novinarje, poslance idr., ki bi nam na tej poti lahko pomagali. Verjamemo, da bomo tako še bolj uspešni.

Če se zavzemate za svobodno odločanje in proti odvzemu že dodeljenih pravic staršem in otrokom, prosimo izpolnite e-peticijo in jo delite, hvala! https://www.pravapeticija.com/proti_spremembam_zakona_o_vrtcih_predlog_zvrt-g?s=61207089

Do srede, 12.6.2019 imamo državljani RS čas, da na portalu e-demokracija direktno pod objavljen predlog zakona na strani eDemokracija, vpisujemo svoje komentarje. Iskreno vas prosimo da vpišete vaš komentar, tudi če je samo z besedo ali dve, saj nam vsako podano mnenje veliko pomeni, s skupnim ciljem za boljšo prihodnost naših otrok.

Lepo vas pozdravljamo,

Kolektiv Waldorfskega vrtca Studenček