INŠTITUT SOFIJIN IZVIR MARIBOR
ZASEBNI WALDORFSKI VRTEC STUDENČEK

Pomoč vrtcu po požaru
novica July 1, 2019

Dragi starši,

kot že veste, nas je v soboto 29.6.2019 v večernih urah prizadel tragičen dogodek. Vrtec je, po neuradnem poročilu kriminalistične službe zaradi nepredvidenega dogodka v električni napeljavi oz. višje sile, zajel požar, ki je potekal v podstrešju in ostrešju vrtca, spodnji del pa je zaradi gašenja ves razmočen. Iskrena hvala požrtvovalni ekipi vec kot 100 gasilcev, ki se je dobre stiri ure borila z ognjenimi zublji! Danes smo ob podpori staršev, zaposlenih, prijateljev, … opremo, ki se jo je dalo rešiti, odnesli iz vrtca in premestili v prostore Waldorfske šole Maribor.

Župan g. Saša Arsenovič je prišel na mesto dogodka, si ogledal posledice požara in dal zagotovila za takojšnje ukrepanje Mestne občine Maribor ter zagotovil sanacijo vrtca in izboljšanje prostorskih pogojev za potrebe Waldorfskega vrtca Studenček. Prisotna je bila tudi podžupanja ga. Helena Kujundžić Lukaček, poklical je tudi šolski minister g. dr. Jernej Pikalo ter zagotovil sodelovanje z občino in pomoč pri tej tragediji. Nimamo še natančne ocene škode na vsej notranji opremi, ki je v lasti Waldorfskega vrtca Studenček in tudi ocena škode na objektu se bo izvajala v prihodnjih dneh. Jutri bodo prišli na objekt cenilci zavarovalnice.

Posebna zahvala preko 70. staršem, prijateljem, zaposlenim, mimoidočim idr., ki so cel dan neumorno reševali, kar se je rešiti dalo. Posebna zahvala gre Waldorfska šola Maribor, ki je velikodušno priskočila na pomoč, kjer bomo v naslednjih dneh zagotovili delovanje vrtca in varstvo za vse otroke po ustaljenem urniku.

V naslednjih dveh dneh želimo z vsemi močmi usposobiti igralnice za otroke, ki bodo začasno bivali v učilnicah Waldorfske šole Maribor. Torej jutri, v ponedeljek 1.7.2019 in v torek 2.7.2019 se bomo lotili preurejanja učilnic v igralnice ter temeljitega čiščenja in razkuževanja vse opreme. Tukaj vas prosimo za pomoč po vaših zmožnostih in sicer kjer lahko pomagate, da se vpišete v tabelo, dosegljivo tukaj ➡️: shorturl.at/hmxAP . Za otroke bomo v teh dveh dnevih preuredili tri učilnice, na voljo bo tudi zunanji vrt in kuhinja, kjer verjamemo, da se bodo otroci prav tako prijetno počutili.

*** * *** * *** *

Veliko vas je ponudilo pomoč, za vse ki želite pomagat s prostovoljnimi prispevki za čimprejšnjo obnovo, zbiramo donatorska sredstva za obnovo na TRR vrtca: SI56 34000 1015 345 439 (banka Sparkasse d.d.), namen: donacija za obnovo. Za pravne osebe je spodaj vzorec donatorske pogodbe.

Iskreno se vam zahvaljujemo za podporo v teh težkih trenutkih, vsaka podpora, pomoč, stisk roke nam daje upanje, da skupaj zmoremo presegati nemogoče.

Srčna hvala v imenu otrok in zaposlenih Waldorfskega vrtca Studenček

Prošnja-za-pomoč_poPozaru_ž

donatorska_pogodba_ZaObnovo_PoPozaru