INŠTITUT SOFIJIN IZVIR MARIBOR
ZASEBNI WALDORFSKI VRTEC STUDENČEK

*** ODPOVEDANO *** Jesensko srečanje prijateljev Waldorfskega vrtca Studenček
dogodek September 28, 2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da je »Jesensko srečanje prijateljev Waldorfskega vrtca Studenček«, ki je bilo planirano za soboto 10.10.2020 ODPOVEDANO.

Srečanje smo bili primorani odpovedati zaradi sprejetja novih ukrepov omejevanja števila zbiranja ljudi.

Močno si želimo, da bomo srečanje lahko izvedli v kratkem.

 
Z lepimi pozdravi, Kolektiv zaposlenih Waldorfskega vrtca Studenček
 
******
 
Živimo v času, ko mora vsak posameznik, vse bolj budno, prevzemati odgovornost za lastno zdravje in zdravje svojih otrok, nase. Kako to zdravje podpirati na celosten način, tudi v času infekcij ali celo epidemij, je današnji izziv.
Antropozofska medicina nam s svojimi uvidi v procese, ki se odvijajo v človekovem organizmu in procesi, ki se odvijajo v naravi, iz katere jemljemo antropozofska in druga naravna zdravila, lahko pri tem bistveno pomaga. Njen utemeljitelj, dr. Rudolf Steiner, se v svojih predavanjih izčrpno dotika tem, kot so infekcije, nalezljivost, cepljenje, dovzetnost za bolezni, epidemije in drugo. To nam lahko pomaga, kako si oblikovati stališča na tem področju in kako se opolnomočiti pri skrbi za lastno zdravje.
PROGRAM SREČANJA:
9.00-11.00 Celostna krepitev človeka kot izziv in klic sedanjosti (predavanje vodi mag. Vesna Forštnerič Lesjak)
11.00-11.30 odmor
11.30-12.30
DELAVNICA I: Slikanje kot socialna izkušnja (vodi Petra Mohorič)
DELAVNICA II: Pogovorna delavnica “Kako omogočamo celostno krepitev otroka v waldorfskem vrtcu” (vodi Viktorija Kovačič)
12.30-14.00 odmor za kosilo
14.00-15.00 DELAVNICA I in II (obrnjena udeležba)
15.00-15.30 odmor
15.30-17.00 PLENARNA SEJA “Aktualni izzivi v slovenskih waldorfskih vrtcih” (za vzgojitelje in zaposlene v waldorfskih vrtcih)
Zaradi izvajanja zaščitnih ukrepov naprošamo vse udeležence, da sami poskrbijo za svojo prehrano in pijačo v odmorih. Upoštevali in vključili bomo vsa priporočila in navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje in na srečanju vzpostavili ukrepe za zaščito zdravja in varnosti vseh udeležencev in sodelujočih. Upoštevali bomo ukrepe medsebojne priporočene varnostne razdalje, uporabe maske, zagotavljanje razkuževanja, na voljo bo tudi naprava za merjenje temperature. S seboj prinesite svojo zaščitno masko.
PRISPEVEK:
celodnevni program: 30€
poldnevni program: 20€ (predavanje + ena delavnica ali samo predavanje)
PRIJAVE:
Število udeležencev je omejeno, saj je zaradi ukrepov bistveno zmanjšano, zato se prijave zbirajo do zapolnitve prostih mest. Zaradi možnosti zaostritve ukrepov in lažje organizacije dogodka, bomo prispevke urejali po izvedenem dogodku. Svojo prijavo oddajte s pomočjo e-obrazca: https://forms.gle/ruiw4hsgwh5oDgZr6 .
V kolikor se srečanja ne boste mogli udeležiti, je potrebno svojo odjavo sporočiti na info@sofijinizvir.si najpozneje do 9.10.2020, saj se v nasprotnem primeru prispevek obračuna.
Za podrobnejše informacije smo vam na voljo na:
telefonski številki: 070 745 627
e-naslovu: info@sofijinizvir.si
spletna stran: www.waldorfska-pedagogika.si
O predavateljicah:
Vesna Forštnerič Lesjak, magistra farmacije s specializacijo iz antropozofske farmacije (Nemčija) in naravoslovja po Goethe-ju (Švica). Vodi Sekcijo za antropozofsko medicino Slovenije pod okriljem Naravoslovno-izobraževalnega društva “Sapientia” ter je mednarodna mentorica raziskovalnim projektom iz področja naravoslovja. Hkrati je tudi članica kolektiva Vrhovne naravoslovne sekcije v Dornachu. Ima svojo Demeter kmetijo in proizvodnjo lastnih ekoloških produktov.
Viktorija Kovačič, je vzgojiteljica predšolskih otrok z zaključeno specializacijo za waldorfsko vzgojiteljico in 28 let izkušenj pri delu s predšolskimi otroki v waldorfskem vrtcu in pri delu v jaslih waldorf/Emmi Pikler pedagogika. Zaključila je izobraževanje “Inkluzivna in integrativna pedagogika” v Kölnu-Nemčija. Je ustanoviteljica in direktorica Inštituta Sofijin izvir Maibor in mama dveh skoraj odraslih otrok.
Petra Mohorič, je dolgoletna waldorfska vzgojiteljica in ravnateljica v Waldorfskem vrtcu Studenček. Zaključila je dvoletno izobraževanje v Kölnu-Nemčija – “Inkluzivna in integrativna pedagogika”. Svojo pedagoško pot je začela v prvem vrtcu po načelih waldorfske pedagogike v Mariboru. Je mama treh skoraj odraslih otrok.
PRISRČNO VABLJENI!
 
 
 
 
 
 
 

Priloge

  • 1 (265 kB)