INŠTITUT SOFIJIN IZVIR MARIBOR
ZASEBNI WALDORFSKI VRTEC STUDENČEK

Donacija vrtcu

PROŠNJA ZA POMOČ VRTCU PO POŽARU

Požar v vrtcu, ki je na predzadnji dan v mesecu juniju 2019 nastal zaradi napake na napeljavi v stavbi na Valvazorjevi ulici 94 v Mariboru, je praktično povsem uničil Waldorfski vrtec Studenček. K sreči v času nastanka nesreče ni bilo nikogar v objektu. Zaposleni vrtca, šole, starši in veliko število prostovoljcev so ponudili pomoč pri izpraznitvi objekta in začasni namestitvi vrtca v prostorih Waldorfske šole Maribor, kjer bomo do konca avgusta lahko zagotavljali začasno varstvo.

Materialna škoda je velika, čimprej se morajo pričeti obnovitvena dela na pogoreli stavbi vrtca, trenutno že pospešeno iščemo prostore za nadomestno lokacijo, ki jo je potrebno opremiti in ustrezno prilagoditi. Da se bodo vse aktivnosti lahko čimprej pričele, se obračamo na vse ljudi, ki bi nas bili pripravljeni podpreti v delu ali finančnih donacijah. Če koga poznate, da bi nam lahko pomagal, prijazno prosimo, posredujte jim priloženo prošnjo oz. javite nam, da ga mi posredujemo podjetjem, v katerih delate, obrtnikom, ki jih poznate…

Donatorsko finančno pomoč zbiramo z nakazili na TRR vrtca: SI56 34000 1015 345 439 (banka Sparkasse d.d.) – namen: donacija za obnovo, Inštitut Sofijin izvir Maribor (Waldorfski vrtec Studenček), Valvasorjeva ulica 94, 2000 Maribor.

V prilogi tudi vzorec donatorske pogodbe za pravne osebe. Več kot dobrodošle so tudi druge oblike pomoči kot so gradnja, obrtniška dela, oprema in podobno, vse podrobnosti bodo znane v kratkem, ko se bo pripravil natančen plan potrebne investicije.

Vrtec niso le stavba in prostori, vrtec so otroci, ki ga imajo radi in starši, ki verjamete vanj, … in mi verjamemo v dobroto in srčnost, ki premika gore.

Od srca hvala še enkrat vsem, da nas podpirate, ker delite dalje in nam pomagate.

Prošnja-za-pomoč_poPozaru_ž

donatorska_pogodba_ZaObnovo_PoPozaru