INŠTITUT SOFIJIN IZVIR MARIBOR
ZASEBNI WALDORFSKI VRTEC STUDENČEK

Zaposleni

 
 • Petra-Mohorič, ravnateljica

  Petra Mohorič

  Ravnateljica in vodja skupine

  Sem ravnateljica in vodja skupine ter mentorica. Po izobrazbi sem vzgojiteljica predšolskih otrok ( študij sem končala na Pedagoška fakulteti v Mariboru) in imam končano waldorfsko specializacijo v Ljubljani. Zaključila sem dvoletno izobraževanje v Kölnu-Nemčija, Inkluzivna in integrativna pedagogika – Seminar für Waldorfpädagogik Köln im Freien Bildungswerk Rheinland; Inklusion und Integration Fordbildung. Kot waldorfska vzgojiteljica delam že od leta 1993. Svojo pedagoško pot sem začela v prvem vrtcu po načelih waldorfske pedagogike v Mariboru.

  Vključena sem v mednarodno gibanje Nova pedagogika, ki ga vodi zdravilni pedagog in avtor mnogih knjig, Hennig Köhler ( Janusz-Korczak-Institut, Nürtingen).

  Sem sodelavka v kolegiju Izobraževalnega seminarja za waldorfske vzgojitelje v Ljubljani in v kolegiju za dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje, za delo z otroki od 0-3 leta » Nega otroštva – oblikovaje prihodnosti«. Vsa leta izvajam tudi mentorstvo novim kolegicam.

  Sem mama treh odraščajočih otrok in velika ljubiteljica narave. V prostem času pohajkujem po hribih, vrtnarim ali uživam v kreativnem oblikovanju in ročni izdelavi otroških igrač ter drugih izdelkov.

  Otroci so zame veliki učitelji; so iskreni, neposredni in polni življenjske radosti in modrosti. Oblikovanje otrokom prijazne skupnosti in okolja, kjer si lahko izoblikujejo ter utrdijo pozitivno samopodobo ter ohranijo vedoželjnost in radoživost, so le delci od vseh nalog, ki se jim vsak dan posvečam in jih z veseljem opravljam.

 • Viktorija Kovačič , direktorica

  Viktorija Kovačič

  Direktorica

  Opravljam delo direktorice, pedagoške vodje in namestnice ravnateljice za upravno področje in sem ustanoviteljica Inštituta.

  Sem vzgojiteljica predšolskih otrok (študij končala na Pedagoški fakulteti v Mariboru) in imam končano waldorfsko specializacijo v Ljubljani. Zaključila sem dvoletno izobraževanje v Kölnu-Nemčija, Inkluzivna in integrativna pedagogika – Seminar für Waldorfpädagogik Köln im Freien Bildungswerk Rheinland; Inklusion und Integration Fordbildung. Kot waldorfska vzgojiteljica delam že od leta 1993, ko sem pričela svojo poklicno pot, kot waldorfska vzgojitelica, v prvem vrtcu po načelih waldorfske pedagogike v Mariboru.

  Od leta 2012 sem vklujčena v mednarodno gibanje Nova pedagogika, ki ga vodi zdravilni pedagog in avtor mnogih knjig, Hennig Köhler ( Janusz-Korczak-Institut, Nürtingen).
  Sem sodelavka v kolegiju Izobraževalnega seminarja za waldorfske vzgojitelje v Ljubljani in v kolegiju za dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje, za delo z otroki od 0 – 3 leta »Nega otroštva – oblikovaje prihodnosti«.

  Sem mama dveh odraščajočih otrok in ustanoviteljica Inštituta Sofijin Izvir.

  Imam naslednje hobije: pohajkovanje s psom po naravi, standardni in latinsko ameriški ter swing plesi, turno smučanje, kuhanje, plavanje, drsanje, kolesarjenje ipd.
  Delo z ljudmi me veseli, zato ker je polno novih izzivov in omogoča osebnosto rast.

  Najbolj me zanima področje razumevanja vzrokov pri oblikovanje področja čustvovanja in občutkov pri človeku. Zakaj nekaj čutimo – občutimo tako in ne drugače? Kakšna je vloga zavesti in razuma v procesih razvoja in transformacije čustvovanja pri odraslem posamezniku za razliko od otroka.

  Svoja spoznanja o tem področju uporabljam pri avtentičem vodenju pedagoškega kolegija in celotnega tima. Verjamem v moč timskega dela in ogromen vpliv na kreativnost in motivacijo, ki ga spodbuja medsebojno spoštovanje. Lastna odgovornost in pravični ter objektivni kriteriji, odkrita in jasna ter strokovno utemeljena komunikacija, to so temelji za nastanek dobrega vzdušja v vsakem okolju. Strokovnost brez čustvene in socialne zrelosti, danes ni več zadosten pogoj za kvaliteno in profesionalno delo.

 •  
 • Janja-Lepenik-pomočnica-vzgojiteljice2

  Janja Lepenik

  Pomočnica vzgojiteljice

  Sem vzgojiteljica, po izobrazbi univ. dipl. oblikovalka tekstilij in oblačil in imam končano waldorfsko specializacijo – dipl. Waldorf Pedagog, končala študij za waldorfskega razrednega  učitelja, učitelja ročnih del in glasbe na Institutu za Waldorfsko Pedagogiko v Wittnu (Nemčija). Imam bogate izkušnje na področju ustvarjanja z otroki (delavnice polstenja, glasbene, gibalne, tuji jeziki, animacije,…) in odraslimi (kostumografije in TBA, predavanja iz področja waldorfske pedagogike za študijske skupine učiteljev, študente,…).

  Delovne izkušnje v pedagogiki sem pridobivala na Waldorfskih šolah v Nemčiji, Waldorfski šoli Ljubljana in bila prva učiteljica na Waldorfski šoli Maribor.
  Zadnjih nekaj let sem delovala kot samostojna podjetnica in kot vodja počitniških Izidorjevih delavnic za šolske otroke v vrtcu Studenček. Sem mama dveh otrok.

  Obiskujem dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje, za delo z otroki od 0-3 leta » Nega otroštva – oblikovaje prihodnosti«.

   

 • Hadeja Adeva Horvat, vzgojiteljica

  Hadeja Adeva Horvat

  Vzgojiteljica, vodja skupine in poslovne enote “Čarobni vrt”

  Sem vodja poslovne enote “Čarobni vrt” in pedagoški vodja skupine. Po osnovni izobrazbi sem vzgojiteljica, z zaključeno strokovno waldorfsko specializacijo. Redno se udeležujem seminarjev, predavanj in kongresov na temo waldorfski vzgojitelji v Sloveniji in v tujini. Trenutno sem vključena v dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje za delo z otroki od 0-3 leta “Nega otroštva – oblikovanje prihodnosti”. Sem mama dveh otrok. Zanima me zeliščarstvo in naravne oblike zdravljenja. Že vrsto let se ukvarjam z načeli zdrave prehrane, pridobljeno znanje pa kot organizator prehrane v vrtcu uspešno implementiram v vsakdanje jedilnike otrok.

  Že od nekdaj me je privlačilo delo z ljudmi, zato sem že v najstniški dobi odšla v tujino in tam spoznavala svet in sebe. Ljubezen in želja po globljem razumevanju otrok, sta me pripeljali v vrtec Studenček. Rada sem z otroki in hvaležna sem, da skupaj ustvarjamo mozaik srečnega otroštva.

   

 • Rožica Glavica

  Pomočnica vzgojiteljice

  Po rojstvu sina in hčerke sem ostala doma in se predala družini. Pot me je pred nekaj leti pripeljala v materinski dom, kjer sem začutila, da me delo z otroki in njihovimi mamami veseli in izpolnjuje. Prve izkušnje s čisto majhnimi otroki sem si nabirala v jaslični skupini vrtca Mavrična dežela. Pomladi 2015 sem prišla v Studenček. Sem pomočnica vzgojiteljice v poslovni enoti “Čarobni vrt”, kjer prav tako skrbim za jaslične otroke.

  Zelo rada pojem in se sproščam s sprehodi v naravi. Zaključujem dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje za delo z otroki od 0-3 leta “Nega otroštva – oblikovanje prihodnosti”.

 • Petra Blažič, vzgojiteljica2

  Petra Blažič

  Vzgojiteljica, vodja skupine in enote Studenček

  Sem vodja skupine, vzgojiteljica z waldorfsko specializacijo in 5 leti delovnih izkušenj v waldorfskem vrtcu. Sama imam dva sina. Sodelujem tudi pri izvajanju Smučarskih igralnih uric, ker sem navdušena nad različnimi oblikami športa in nasploh gibanja v naravi. Moji hobiji so zdrava prehrana, tek itd.

  Vključena sem v dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje, za delo z otroki od 0-3 leta » Nega otroštva – oblikovaje prihodnosti«.

 • Mojca-Marija-Kavchich-pomočnica vzgojiteljice2

  Mojca Marija Kavchich

  Vzgojiteljica

  Sem vzgojiteljica z nedokončano waldorfsko specializacijo in 4 leti delovnih izkušenj v waldorfskem vrtcu. Sem mama s tremi otroki. Že veliko let se zanimam za bio-dinamično kmetovanje, zdravo prehrano itd. V waldorfski vrtec sem prišla preko svojih otrok, ta pedagogika me navdušuje in mi je pisana na kožo.

  Obiskujem dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje, za delo z otroki od 0-3 leta » Nega otroštva – oblikovaje prihodnosti«.

 •  
 • Mojca-Sajko-Modrinjak-pomočnica-vzgojiteljice

  Mojca Sajko Modrinjak

  Vzgojiteljica

  Sem vzgojiteljica in zaključujem waldorfsko specializacijo. Imam 2 leti delovnih izkušenj v waldorfskem vrtcu, sem tudi absolventka na Pedagoški fakulteti.

  Sem mama dveh otrok. Moji hobiji so povezani s plesom in lutkarstvom. Obiskujem dvoletno waldorfsko specializirano izobraževanje, za delo z otroki od 0-3 leta » Nega otroštva – oblikovaje prihodnosti«.

 •  
 • Vesna Lukič

  Pomočnica direktorice

  Vesna je po študiju turizma na ekonomsko-poslovni fakulteti skrbela za organizacijo in izvajanje ter pridobivanje financiranja na evropskih in domačih razpisih za razvoj novih projektov na področju vseživljenjskega učenja, razvoja človeških virov in socialnega podjetništva. Zadnja leta je uspešno vodila projekt Regijske štipendijske sheme za Podravje. Leta 2014 je magistrirala s področja urejenosti sistema in spodbujanja štipendiranja v Sloveniji.

  Ciljev ji ne zmanjka, uresničila si je dolgoletno željo in se vpisala na študij Jyotisha, ki je postal del njenega življenja. Materinstvo jo je preobrazilo in spodbudilo k nenehnemu raziskovanju za vključevanje zdrave prehrane in naravnih oblik zdravljenja v vsakdanjem življenju. Je ljubiteljica narave in vselej odkriva nove športe, ki jo navdušujejo. Waldorfska pedagogika jo navdušuje že od nekdaj, saj je prepričana, da otroku omogoča ljubeče in spodbudno okolje v najbolj ključnih obdobjih razvoja, ki upošteva razvojne potrebe otroka. V vrtcu skrbi za upravno-ekonomske zadeve na področju poslovanja vrtca in razvoj novih projektov.